Blog

De basis van de succesformule van Jumbo is het inspelen op de 7 belangrijke irritaties van winkelend supermarktpubliek. Deze 7 belangrijke irritaties zijn omgezet naar de 7 zekerheden van Jumbo. Jaarlijks krijgen de Jumbo-medewerkers een training om deze 7 zekerheden dagelijks in de praktijk gestalte te blijven geven. De 7 zekerheden staan centraal in de “Jumbo-cultuur”.

Het blijft verbazen, dat grote dienstverlenende organisaties moeite blijven houden om klantgericht te werken. Dat komt niet omdat de bedrijfstop en medewerkers niet onderkennen dat klanten het bestaansrecht van de organisatie bepalen. De oorzaak is mijns inziens dat de bedrijfsonderdelen niet beschikken over een gemeenschappelijk en in de praktijk hanteerbaar referentiekader.

Om grotere organisaties bestuurbaar te maken hebben we deze opgeknipt in vele onderdelen, die goed zijn in bepaalde specialismen. Knippen maakt het ook noodzakelijk om te plakken. Dit plakken blijkt een stuk moeilijker dan het knippen. Het is namelijk een hele toer om helder en consistent in woord én in daad met de klant te communiceren: klantcommunicatie.